Linguine met bospaddenstoelen en spek
Linguine met bospaddenstoelen en spek
Hoofdgerecht
Vandaag heb ik weer een nieuw herfstig receptje voor jullie in de aanbieding: linguine met bospaddenstoelen en spek. Ik ben echt gek op champignons in alle vormen en maten en gebruik ze dus super graag in de keuken tijdens de herfst- en wintermaanden. Deze keer stond er een super creamy pasta op het menu waar ik nog kruidenkaas en spekjes aan toevoegde. Echt genieten!
Wat heb je nodig?
Voor 4 personen
- 350 gr linguine
- 150 gr spekreepjes of spekblokjes
- 500 gr bospaddenstoelen, in plakjes
- 400 ml culinaire room
- 100 gr kruidenkaas
- Enkele blaadjes fijngehakte peterselie
- Peper – zout
- Parmezaanse kaas voor de afwerking
Hoe maak je het?
- Kook de linguine beetgaar in gezouten water
- Bak de spekreepjes krokant in een pan zonder vetstof
- Voeg vervolgens de champignonplakjes toe
- Roerbak alles samen gedurende enkele minuutjes
- Overgiet vervolgens met de room en voeg ook de kruidenkaas toe
- Breng het geheel op smaak met peper, zout en de fijngehakte peterselie
- Giet de pasta af en meng deze onder de saus
- Verdeel over bordjes
- Werk af met geraspte Parmezaanse kaas
- Klaar!
Dit recept voor linguine met bospaddenstoelen en spek uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram @stephanie_bex!
Categorieën:
Pasta
Vlees
Tags:
Boschampignons
Bospaddenstoelen
Kruidenkaas
Pasta bospaddenstoelen
Pasta bospaddenstoelen room
Pasta spek champignons
Pasta spek room
Pasta spek room champignons