Spring naar de inhoud

Wat heb je nodig?

Voor 4 personen

  • 350 gr linguine
  • 150 gr spekreepjes of spekblokjes
  • 500 gr bospaddenstoelen, in plakjes
  • 400 ml culinaire room
  • 100 gr kruidenkaas
  • Enkele blaadjes fijngehakte peterselie
  • Peper – zout
  • Parmezaanse kaas voor de afwerking

Hoe maak je het?

  • Kook de linguine beetgaar in gezouten water
  • Bak de spekreepjes krokant in een pan zonder vetstof
  • Voeg vervolgens de champignonplakjes toe
  • Roerbak alles samen gedurende enkele minuutjes
  • Overgiet vervolgens met de room en voeg ook de kruidenkaas toe
  • Breng het geheel op smaak met peper, zout en de fijngehakte peterselie
  • Giet de pasta af en meng deze onder de saus
  • Verdeel over bordjes
  • Werk af met geraspte Parmezaanse kaas
  • Klaar!

Dit recept voor linguine met bospaddenstoelen en spek uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram @stephanie_bex!

Categorieën:

Pasta
Vlees

Tags:

Boschampignons
Bospaddenstoelen
Kruidenkaas
Pasta bospaddenstoelen
Pasta bospaddenstoelen room
Pasta spek champignons
Pasta spek room
Pasta spek room champignons

Bekijk ook...

Pasta met scampi in lookroom

Dit receptje is er nog eentje van toen ik nog student was en op kot zat in Antwerpen. Ik had er een gezellig klein keukentje en maakte daar ’s avonds…

Pasta met kip, curry en groentjes

Dit pastareceptje is er eentje dat al geruime tijd meegaat. Het dateert nog van mijn studententijd (en ja, dat is al eventje geleden..)! Op kot was mijn keukentje niet zo…

Spaghetti bolognaise met veel groentjes

Spaghetti is toch wel wekelijks een vaste waarde in veel gezinnen. Ook hier komt dit populaire gerecht wel regelmatig op tafel. Daarnaast vind ik het ook bijzonder handig om altijd…

Spirelli met rode pesto en aubergine

Wat eten we vandaag?! Een lekker pastagerechtje: spirelli met rode pesto en aubergine. Een heerlijke combo. En die rode pesto? Die maken we gewoon zelf want dat is absoluut niet…