Mexicaanse quinoa bowl met geroosterde bloemkool

Comfortfood moet niet altijd vettig en ongezond zijn. Ook deze gezonde Mexicaanse quinoabowl met geroosterde bloemkool, tomaatjes, maïs en rode bonen is voor mij ook puur genieten! Meestal ben ik nogal strikt over “eten doe je aan tafel en niet in de zetel” maar voor dit gerecht maak ik graag een uitzondering. Plof in de zetel, neem een dekentje, zet je favoriete film of serie op, gebruik enkel een vork en smul van dit zalige receptje. Deze bowl is zowel lauwwarm als koud lekker dus maak gerust extra veel en eet er de dag nadien nog een keertje van!

Mexicaanse quinoa bowl

Nodig? (4 personen)

  • 300 gr quinoa
  • 1 el Knorr vloeibare groentebouillon
  • 1 bloemkool
  • 2 el tacokruiden
  • 2 el koolzaadolie
  • 100 gr kerstomaatjes
  • 1 rode ui
  • enkele takjes koriander
  • 1 blik rode bonen
  • 1 blik maïs
  • 4 stengels lente-ui

Hoe?

  • Kook de quinoa gaar in de dubbele hoeveelheid water met daarin een eetlepel vloeibare groentebouillon
  • Snijd de bloemkool in roosjes
  • Meng de roosjes met de tacokruiden en de koolzaadolie
  • Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat
  • Rooster ze gedurende 20 à 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden
  • Snijd de rode ui en de kerstomaatjes fijn
  • Hak de koriander
  • Meng de rode ui met de kerstomaatjes en de koriander
  • Laat de rode bonen uitlekken en bak ze krokant in een scheutje koolzaadolie
  • Laat de maïs uitlekken
  • Snijd de avocado in plakjes
  • Verdeel de quinoa over vier bordjes
  • Schik er de tomatensalsa, de rode bonen, de plakjes avocado, de maïs en de bloemkoolroosjes bovenop
  • Werk af met fijngehakte lente-ui
  • Klaar!

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.