Bladerdeegtaartjes met mousse van witte chocolade en blauwe bessen

Sweets for my sweet! Ik hield afgelopen weekend nog eens een bakdag en maakte deze bladerdeegtaartjes met een mousse van witte chocolade en blauwe bessen. Een experimentje maar na de eerste hap wist ik al: yess dit is een winner! Deze taartjes zijn heeeerlijk als dessert of als vieruurtje bij een tasje koffie of thee. Enneuh.. eentje is geentje dus maak er zeker genoeg! 😉

Bladerdeegtaartjes met witte chocolademousse en blauwe bessen
Nodig? (voor 8 taartjes)

  • 4 bladerdeegvierkantjes
  • 1 ei, losgeklopt
  • 250 gr witte chocolade
  • 500 ml room
  • 100 gr (diepvries) blauwe bessen
  • 3 el Candico Bio Agave poeder
  • 1 el amanderschilfers

Hoe?

  • Snijd de bladerdeegvierkantjes in twee
  • Prik er met een vork een paar gaatjes in en bestrijk met het losgeklopte ei
  • Leg alle bladerdeegplakjes op een met bakpapier beklede bakplaat
  • Bestrooi met een lepel agave poeder
  • Plaats gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden
  • Laat afkoelen
  • Smelt de witte chocolade en roer tot er geen enkel brokje meer is
  • Klop de room samen met een eetlepel agave poeder op
  • Meng er vervolgens de witte chocolade onder
  • Doe de mousse van witte chocolade in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje
  • Doe de blauwe bessen in een steelpannetje samen met een lepel agave poeder
  • Laat ze zachtjes pruttelen gedurende een vijftal minuutjes
  • Rooster in een droge pan de amandelschilfers tot ze goudbruin zijn
  • Spuit nu de mousse van witte chocolade op de bladerdeegtaartjes
  • Lepel er wat blauwe bessen over en werk af met de geroosterde amandelschilfers
  • Klaar!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Candico Sugars.

One Comment

  1. Pingback: Malteser brownies - Koken op hakken

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.