Spring naar de inhoud

Wat heb je nodig?

Voor 8 taartjes:

  • 4 bladerdeegvierkantjes
  • 1 ei, losgeklopt
  • 250 gr witte chocolade
  • 500 ml room
  • 100 gr (diepvries) blauwe bessen
  • 3 el suiker
  • 1 el amanderschilfers

Hoe maak je het?

  • Snijd de bladerdeegvierkantjes in twee
  • Prik er met een vork een paar gaatjes in en bestrijk met het losgeklopte ei
  • Leg alle bladerdeegplakjes op een met bakpapier beklede bakplaat
  • Bestrooi met een lepel suiker
  • Plaats gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden
  • Laat afkoelen
  • Smelt de witte chocolade en roer tot er geen enkel brokje meer is
  • Klop de room samen met een eetlepel suiker op
  • Meng er vervolgens de witte chocolade onder
  • Doe de mousse van witte chocolade in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje
  • Doe de blauwe bessen in een steelpannetje samen met een lepel suiker
  • Laat ze zachtjes pruttelen gedurende een vijftal minuutjes
  • Rooster in een droge pan de amandelschilfers tot ze goudbruin zijn
  • Spuit nu de mousse van witte chocolade op de bladerdeegtaartjes
  • Lepel er wat blauwe bessen over en werk af met de geroosterde amandelschilfers
  • Klaar!

Dit recept voor bladerdeegtaartjes met mousse van witte chocolade en blauwe bessen uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram @stephanie_bex!

Categorieën:

Fruit
Gebak

Tags:

Agave suiker
Bladerdeegtaartje
Candico
Mousse van witte chocolade
Witte chocoalde
Witte chocomousse

Bekijk ook...

Witte chocolade-kokos-frambozencake

Wat doe je met een dozijn eieren op overschot? Een lekker omeletje maken misschien? Of verse eiersla? Of wat dacht je van een lekkere witte chocolade-kokos-frambozencake? Ja inderdaad, dat is een…

Luchtige witte chocolademousse

I looooove chocolademousse maar wel op één voorwaarde: hij mag niet te zwaar zijn. Zo’n mousse die als een blok beton op je maag valt, daar ben ik geen fan…

Luchtige cupcakes met blauwe bessen

My head says gym but my body says cupcakes! Onlangs had ik weer eens enorm veel zin in zo’n zalige cupcake met lekker veel frosting op. En dus ging ik…

Cheesecake met mango en witte chocolade

Eten jullie wel eens cheesecake? Ik alvast wel! Of ik nu de no-bake versie of die enige echte New York cheesecake (die wel in de oven gebakken is) het lekkerste…