Ovenschotel met zalm en prei

Ovenschotels fotograferen, dat vind ik vaak een moeilijke klus. Meestal smaakt zo’n schaal vol lekkere ingrediënten echt heerlijk maar toch ziet het er maar “zo-zo” uit wanneer je het vastlegt op beeld. Zo ook deze ovenschotel met aardappeltjes, prei, zalm en een lekker krokant korstje van gemalen kaas. Ik heb er even over getwijfeld of ik ‘m wel kon delen maar hij is echt zo lekker dat ik jullie het recept niet wou weerhouden. Wie wil kan ook een beetje freewheelen met dit recept en bijvoorbeeld een andere soort vis gebruiken. Ik denk bijvoorbeeld aan kabeljauw, koolvis, schelvis, … . Wie een drukke week tegemoet gaat kan deze schotel ook gerust ‘mealpreppen’. Let wel op, de houdbaarheid van vis is beperkt dus maak ‘m maximum een dagje op voorhand. De zondag bijvoorbeeld zodat je maandagavond enkel nog maar het gerecht een half uurtje in de oven moet steken!

Ovenschotel met zalm en prei
Nodig? (voor 4 personen)

  • 750 gr aardappelen
  • 400 gr (diepvries)zalm
  • 4 stengels prei
  • 75 gr boter
  • 3 el bloem
  • 250 ml melk
  • 250 ml visfumet
  • 1 tl gedroogde dille
  • 100 gr gemalen kaas
  • peper & zout

Hoe?

  • Schil de aardappelen
  • Kook ze in hun geheel gaar in gezouten water
  • Giet af, laat ze even afkoelen en snijd ze in schijfjes
  • Spoel de prei, snijd fijn en stoof aan in een klontje boter
  • Kruid met peper en zout
  • Smelt de boter in een steelpannetje
  • Voeg er de bloem aan toe en laat even ‘bakken’
  • Blus met de melk en de visfumet
  • Roer tot een gladde saus
  • Kruid met de gedroogde dille, peper en zout
  • Snijd de zalm in reepjes
  • Boter een ovenschaal in
  • Leg er de helft van de reepjes zalm, een laagje prei, een laagje aardappelschijfjes en een laagje vissaus in
  • Herhaal nog een keer
  • Bestrooi met de gemalen kaas
  • Plaats de ovenschotel gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
  • Klaar!

2 Comments

  1. Mijn menu voor volgende zaterdag, dan hebben we bezoek. Vrijdag maak ik het al klaar ….

  2. Mijn menu voor volgende zaterdag, dan hebben we bezoek. Vrijdag maak ik het al klaar ….

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.