Mini-worstenbroodjes

Een smakelijk én niet te moeilijk hapje dat door iedereen gesmaakt wordt? Mini-worstenbroodjes! Er bestaan heel wat varianten, met zwanworstjes of curryworsten, maar het allerlekkerste vind ik ze met gehakt. Ideaal om te serveren bij een lekker aperitiefje!

Mini-worstenbroodjes
Nodig? (voor een 25-tal mini-worstenbroodjes)

  • 2 vellen bladerdeeg
  • 300 gr gemengd gehakt
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • 1 ei
  • 1 el sesamzaadjes
  • ketchup

Hoe?

  • Meng het gehakt met de oregano en de basilicum
  • Rol het vel bladerdeeg uit
  • Leg in het midden een lange reep gehakt (over de hele lengte van het vel bladerdeeg)
  • Klop het ei los in een kommetje
  • Rol het vel bladerdeeg op en bestrijk het met het ei
  • Snijd het vervolgens in plakjes van +- 2 cm
  • Leg de plakjes op een met bakpapier beklede bakplaat
  • Bestrooi met sesamzaadjes
  • Bak gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden
  • Serveer de worstenbroodjes met een dipsaus naar keuze, bijvoorbeeld ketchup
  • Klaar!

One Comment

  1. Pingback: Tips voor een gezellig avondje aperitieven   - Koken op hakken

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.