Een smakelijk én niet te moeilijk hapje dat door iedereen gesmaakt wordt? Mini-worstenbroodjes! Er bestaan heel wat varianten, met zwanworstjes of curryworsten, maar het allerlekkerste vind ik ze met gehakt. Ideaal om te serveren bij een lekker aperitiefje!
Nodig? (voor een 25-tal mini-worstenbroodjes)
- 2 vellen bladerdeeg
- 300 gr gemengd gehakt
- 1 tl gedroogde oregano
- 1 tl gedroogde basilicum
- 1 ei
- 1 el sesamzaadjes
- ketchup
Hoe?
- Meng het gehakt met de oregano en de basilicum
- Rol het vel bladerdeeg uit
- Leg in het midden een lange reep gehakt (over de hele lengte van het vel bladerdeeg)
- Klop het ei los in een kommetje
- Rol het vel bladerdeeg op en bestrijk het met het ei
- Snijd het vervolgens in plakjes van +- 2 cm
- Leg de plakjes op een met bakpapier beklede bakplaat
- Bestrooi met sesamzaadjes
- Bak gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden
- Serveer de worstenbroodjes met een dipsaus naar keuze, bijvoorbeeld ketchup
- Klaar!
Pingback: Tips voor een gezellig avondje aperitieven - Koken op hakken