Kefta in tomatensaus met couscous

Begin dit jaar ging ik op citytrip naar Fez & Rabat in Marokko. Daar at ik een paar keer heerlijke kefta. Kefta zijn kruidige Marokkaanse balletjes gemaakt van lamsgehakt. Je kan ze maken in een tajine maar ook evengoed in een gewone kookpot op het vuur mocht je geen tajine hebben. Serveer de kefta met couscous zoals in dit recept of met heerlijk zacht Marokkaans brood. Hmmm…

Marokkaanse gehaktballetjes
Nodig?

  • 1 handje korianderblaadjes, fijngehak
  • 1 handje platte peterselie, fijngehakt
  • 2 el paprikapoeder
  • ½ el kaneel
  • ½ el komijn
  • 1 el Knorr vloeibare bouillon Morroco
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 3 teentjes look, geperst
  • 500 gr lamsgehakt
  • 4 jonge wortelen, in plakjes
  • 1 blik tomatenblokjes
  • Solo bakken & braden

Hoe?

  • Neem een grote kom
  • Doe daarin de koriander, peterselie, paprikapoeder, kaneel, komijn, de bouillon, de uien en de look
  • Meng goed
  • Doe de helft van het mengsel bij het lamsgehakt
  • Rol er vervolgens balletjes van
  • Smelt een klontje boter in een grote pot
  • Doe er de andere helft van het uien-kruidenmengsel in
  • Laat enkele minuutjes stoven zodat de aroma’s vrij komen
  • Voeg vervolgens de wortelplakjes en de tomatenblokjes toe
  • Leg de gehaktballetjes in de saus en laat ze een 20 minuutjes garen
  • Serveer de balletjes met couscous
  • Klaar!

Deze post kwam tot stand in samenwerking met Solo. 

One Comment

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.