Spring naar de inhoud

Alcohol drink ik niet zo heel vaak, sterke drank al helemaal niet. Maar in de keuken vind ik bepaalde dranken wel een meerwaarde hebben. Zo ben ik helemaal verzot op scampi in een amarettosausje en ook dit varkenshaasje met een sausje van Calvados kan mij bekoren. Dit receptje is ideaal om te serveren tijdens de feestdagen. Niet te moeilijk én je kan een hele boel al op voorhand klaarmaken zodat je gezellig bij je gasten kan blijven!

Varkenshaasje met pommes duchesse van zoete aardappel

Nodig?

  • 600 gr varkenshaasje
  • 500 ml bruine fond
  • 3 el balsamico
  • 4 el Calvados
  • 3 el honing
  • gedroogde tijm
  • 500 gr zoete aardappel
  • 2 eidooiers
  • 1 bussel jonge wortelen
  • peper – zout
  • boter – olijfolie

Hoe?

  • Snijd het loof van de jonge wortelen en schrob ze vervolgens schoon
  • Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat
  • Besprenkel ze met olijfolie en gedroogde tijm
  • Rooster ze gedurende 40 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden
  • Doe de fond met de balsamico, de Calvados, de honing en wat gedroogde tijm in een steelpannetje
  • Breng aan de kook en laat ietwat inkoken
  • Schil de zoete aardappelen, snijd ze in stukjes en kook ze gaar in gezouten water
  • Giet af en prak de zoete aardappelen fijn
  • Meng er twee eidooiers, peper en zout onder
  • Doe de puree in een spuitzak met daarin een gekarteld spuitmondje
  • Spuit toefjes puree op een met bakpapier beklede bakplaat
  • Plaats bij de wortels in de oven gedurende 10 minuutjes
  • Kruid het varkenshaasje met peper en zout
  • Bak het in een klontje boter (bakwijze naar keuze)
  • Snijd het varkenshaasje in plakjes
  • Serveer het samen met de geroosterde wortelen, de pommes duchesse van zoete aardappel en het Calvadossausje
  • Klaar!

Dit recept uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram!
@stephanie_bex!