Pasta met scampi in een tomatenroomsausje

Hallo allemaal! I’m back! Allereerst de beste wensen voor 2019 en ik hoop dat het nieuwe jaar jullie brengt wat het allerbelangrijkste is: veel liefde en een goede gezondheid! Ik heb er ontzettend van genoten om in december even “vrijaf” te nemen, mijn laptop dicht te laten, op vakantie te gaan en de feestdagen te vieren met mijn familie en vrienden. Nu het nieuwe jaar is aangebroken ben ik weer helemaal klaar om mijn receptjes met jullie te delen! Vandaag toon ik jullie hoe je deze zalige pasta met scampi in een romig tomatensausje kan maken. Dat jullie fan zijn van pasta en scampi zag ik afgelopen jaar in de statistieken van mijn blog: het recept van de pasta met scampi in lookroom werd niet minder dan 31.000 keer bekeken. Echt te zot! Dus pasta- en scampilovers probeer ook zeker deze variatie met een tomatenroomsausje eens. Super lekker!

Ik wil ook nog iedereen bedanken die afgelopen jaar deze blog bezocht, een Koken Op Hakken-receptje klaarmaakte, een leuke reactie achterliet hier, op Facebook of op Instagram. Jullie maakten van mij een heel gelukkige foodie! Ik hoop jullie hier in 2019 nog vaak te zien en te kunnen inspireren met lekkere gerechtjes!

X Stephanie

Pasta met scampi in een tomatenroomsausje

Nodig? (voor 4 personen)

  • 400 gr pasta
  • 20 scampi
  • 2 sjalotjes, fijngesnipperd
  • 1 teentje look, geperst
  • 100 gr kerstomaatjes, in stukjes
  • 1 potje Manna Tomagrec (365 gr) of andere tomatensaus/passata
  • 250 ml room
  • enkele blaadjes basilicum, fijngehakt
  • Parmezaanse kaas
  • peper – zout
  • olijfolie

Hoe?

  • Kook de pasta gaar in een ruime hoeveelheid gezouten water
  • Pel de scampi, verwijder het darmkanaal en bak ze in een scheutje olijfolie
  • Fruit de sjalotjes en de look aan
  • Voeg de kerstomaatjes toe en laat deze even meebakken
  • Doe nu de tomatensaus en de room erbij
  • Roer tot een romige saus
  • Breng op smaak met blaadjes verse basilicum, peper en zout
  • Giet de pasta af en meng deze samen met de scampi onder de saus
  • Verdeel de pasta over vier borden
  • Werk af met geraspte Parmezaanse kaas en basilicum
  • Klaar!

Recept gecreëerd in opdracht van Manna.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.