Pindakaasmousse met chocolade-ganache

Zijn er hier nog fans van pindakaas aanwezig? Met of zonder stukjes, met zeezout, chilipeper of honing er bij in.. ik vind ze allemaal even lekker op m’n boterham. Maar daarnaast ben ik ook verzot op pindakaas granola  en de M&M’s met peanut butter. Die laatste al eens geproefd? Die zijn echt ‘to die for’! Dus hoog tijd om eens een dessertje met dit lekkere goedje te maken. Ik koos voor een mousse van pindakaas afgewerkt met een laagje chocolade-ganache en een klein snuifje zeezout. Topcombinatie als je het mij vraagt!

Pindakaasmousse met chocolade-ganache

Nodig?

  • 2 eieren
  • 200 gr ongezoete pindakaas
  • 75 gr suiker
  • 200 ml room
  • 100 gr chocolade (melk of puur)
  • 50 ml room
  • enkele snuifjes grof zeezout

Hoe?

  • Scheid de eieren
  • Klop het eiwit op tot stijve pieken
  • Klop de room (200 ml) op
  • Klop de eigelen met de suiker luchtig
  • Merg de pindakaas onder het eigeel-suiker mengsel
  • Spatel de room er onder
  • Spatel vervolgens de opgeklopte eiwitten er onder
  • Verdeel het mengsel over vier potjes
  • Laat een uur opstijven in de koelkast
  • Smelt de chocolade met de room (50 ml)
  • Giet een dun laagje van de chocolade-ganache over de pindakaasmousse
  • Bestrooi met een snuifje zeezout
  • Laat opnieuw een uurtje opstijven in de koelkast alvorens te serveren
  • Klaar!

One Comment

  1. Pingback: Mascarponemousse met Italiaanse amandelkoekjes - Koken op hakken

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.