Spring naar de inhoud

Wat heb je nodig?

  • 2 eieren
  • 200 gr ongezoete pindakaas
  • 75 gr suiker
  • 200 ml room
  • 100 gr chocolade (melk of puur)
  • 50 ml room
  • enkele snuifjes grof zeezout

Hoe maak je het?

  • Scheid de eieren
  • Klop het eiwit op tot stijve pieken
  • Klop de room (200 ml) op
  • Klop de eigelen met de suiker luchtig
  • Merg de pindakaas onder het eigeel-suiker mengsel
  • Spatel de room er onder
  • Spatel vervolgens de opgeklopte eiwitten er onder
  • Verdeel het mengsel over vier potjes
  • Laat een uur opstijven in de koelkast
  • Smelt de chocolade met de room (50 ml)
  • Giet een dun laagje van de chocolade-ganache over de pindakaasmousse
  • Bestrooi met een snuifje zeezout
  • Laat opnieuw een uurtje opstijven in de koelkast alvorens te serveren
  • Klaar!

Tags:

Chocolade-ganache
Mousse van pindakaas
Pindakaas dessert
Pindakaas recept
Pindamousse