Spring naar de inhoud

Steak stroganoff stond al lang op mijn lijstje om een keertje klaar te maken. Ik zag Johan Segers dit gerecht eens bereiden op njam! en het water liep me gewoon in de mond! Vorige week probeerde ik het zelf voor de eerste keer eens uit. Ik deed zeer royaal wat paprikapoeder in de saus, want dat lust ik graag.. en toen bleek dat ik het verkeerde potje vast had. Met cayennepeper in. Resultaat? Een lekkere maar nogal overdreven pittige saus! Afgelopen weekend deed ik dan maar een tweede poging met dit heerlijke recept als uitkomst!

Nodig?

  • 2 sjalotjes, fijngehakt
  • 400 gr rundsteak, in reepjes
  • 2 rode paprika’s, in reepjes
  • 250 gr Parijse champignons, in plakjes
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl mosterd
  • 300 ml rundsbouillon
  • 3 el tomatenconcentraat
  • 150 ml zure room
  • enkele druppels worcestershiresaus
  • enkele druppels balsamico
  • 1 scheutje wodka
  • fijngehakte peterselie
  • peper – zout
  • boter

Hoe?

  • Smelt een klontje boter in een grote pot
  • Fruit er de sjalotjes in aan
  • Voeg de rundsreepjes toe, laat ze goudbruin bakken
  • Voeg de reepjes paprika en plakjes champignon toe
  • Laat enkele minuutjes stoven
  • Kruid met paprikapoeder, mosterd, peper en zout
  • Overgiet het geheel met de rundsbouillon
  • Voeg nu het tomatenconcentraat en de zure room toe
  • Breng het geheel extra op smaak met worcestershiresaus, balsamico en een scheutje wodka
  • Laat het geheel een 10-tal minuutjes sudderen op een laag vuurtje
  • Serveer met rijst, bestrooi met fijngehakte peterselie
  • Klaar!