Eindhoven voor foodies – 5 tips

Begin november was ik jarig. Van mijn geweldige vriendin Evy van Mylifeonsneakers kreeg ik een weekendje Eindhoven cadeau. Hoe zot was dat seg! We maakten er twee geweldige dagen van in het gezellige Eindhoven en er werd uiteraard meer dan genoeg gegeten. Ik deel graag met jullie de leukste adresjes van ons tripje!

The Student Hotel

The Student Hotel Eindhoven
Overnachten deden we in The Student Hotel dat vlakbij het centraal station van Eindhoven en de winkelstraat gelegen is. Het hotel is maar liefst 80 meter hoog wat maakt dat je een prachtig uitzicht over de stad hebt als je op één van de hoogste verdiepingen logeert. In het hotel heb je ook een gezellig restaurant genaamd ‘The Pool’ waar je heerlijk kan eten en ’s ochtends super lekker kan ontbijten.

EMMA restaurant

Emma restaurant Eindhoven
In het EMMA restaurant, gelegen in het centrum van Eindhoven vind je de heerlijk zoete lekkernijen van Pinkie Patisserie. Taartjes, macarons, chocolaatjes, … ik kwam haast ogen te kort en het was bijna onmogelijk om een keuze te maken. Alles ziet er even lekker uit! Na lang nadenken koos is voor de cheesecake die echt heerlijk zacht en romig was. Krijg ik pretty please nog eentje?

De Kazerne

De Kazerne Eindhoven
Lunchen deden we in De Kazerne. Hier kan je niet enkel eten en drinken maar ook heel wat designtalent spotten. Chef Giovanni en zijn team bereiden hier heerlijke gerechten met een Italiaanse touch. Ik koos voor pasta met pesto en scampi. Delizioso!

Strijp-S

Strijp-S Eindhoven
Strijp-s is het creatieve hart van Eindhoven. Je vindt hier naast design- en technologiebedrijven ook heel wat leuke eet- en drinkgelegenheden. Een must-visit is bijvoorbeeld Intelligentia ICE waar dagelijks vers ijs gedraaid wordt in tal van verrassende smaken. Suikerspin, avocado-peanutbutter, bacon of tomaat zijn maar enkele van de vele mogelijkheden! Vergeet ook zeker geen bezoekje te brengen aan Vershal Het Veem en zalig lekkere nootjes te kopen bij Wine and Nuts. Mijn favoriet? De pinda & cashews met honing en zeezout.. To die for!

GLOW

Glow Eindhoven
Elk jaar organiseert de stad Eindhoven ook het lichtkunstfestival GLOW. GLOW is te omschrijven als een grote expositie in de openbare ruimte van Eindhoven met zo’n 35 lichtkunstenaars uit binnen- en buitenland. De lichtkunstprojecten zijn met elkaar verbonden middels een looproute. GLOW vindt ieder jaar plaats in november en is gratis toegankelijk voor iedereen. Zeker de moeite om dit jaar in je agenda te zetten!

Meer info over Eindhoven? Check thisiseindhoven.com!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.