Spring naar de inhoud

Uitgebreid ontbijten vind ik één van de leukste dingen die er zijn! Ik maak er in het weekend genoeg tijd voor vrij en probeer dan ook graag af en toe iets nieuws. Bijvoorbeeld deze wentelteefjes met chocolade en vanillesaus. Ik ben verzot op wentelteefjes. Ze zijn super gemakkelijk om te maken en ideaal om je oude restjes brood op te werken. Vaak meng ik een flinke snuif kaneel onder het eiermengsel maar deze keer ging ik voor cacaopoeder. Oh zo lekker! Zeker in combinatie met een heerlijk vanillesausje en wat vers fruit. Ik beloof je, na het eten van dit ontbijtje kan je weekend niet meer stuk!

Nodig? (voor 4 personen)

  • 8 dikke sneetjes brood
  • 2 grote eieren
  • 2 el cacaopoeder
  • 1 scheutje melk
  • boter
  • vers fruit

Voor de vanillesaus:

  • 125 ml room
  • 1 vanillestokje
  • 75 gr eidooiers (+- 3 grote eieren)
  • 50 gr suiker

Hoe?

Begin met de vanillesaus:

  • Breng de room samen met de merg van het vanillestokje zachtjes aan de kook
  • Roer de eidooiers met de suiker “wit’ in een kom
  • Haal de kokende melk van het vuur en voeg er het mengsel van suiker en eieren aan toe
  • Verwarm het mengsel opnieuw zachtjes op het vuur tot het lichtjes begint te binden (niet te lang want dan gaat het schiften!)
  • Giet de vanillesaus in een potje en zet even opzij

Maak nu de wentelteefjes:

  • Meng de eieren met het cacaopoeder en de melk in een diep bord
  • Smelt een klontje boter in een grote pan
  • Haal de sneetjes brood door het eiermengsel
  • Bak ze gedurende enkele minuten in de pan
  • Serveer de wentelteefjes met de vanillesaus, vers fruit en een takje munt
  • Klaar!