Spring naar de inhoud

Dat ik verzot ben op de Aziatische keuken moet ik jullie niet meer vertellen. Ik maakte al drie fantastische reizen naar het geurige en kleurige Azië en at er de meest waanzinnige dingen. Zo kreeg ik in Thailand maar geen genoeg van de Pad Thai, sticky rice met mango en natuurlijk de Thaise curry’s. Die laatste maak ik thuis nog regelmatig klaar. Curry’s zijn snel klaar en je kan er eindeloos mee variëren. Deze keer maakte ik een veggie (en zelfs vegan) variant met 9 (!) verschillende groentjes in. Lekker voedzaam en door de grote verscheidenheid aan groentjes gaat geen enkel hap vervelen, beloofd! 😀

Nodig?

  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
    1 teentje look, geperst
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 bakje sugar snaps, grof gesneden
  • 6 stonkjes mini-maïs, in stukjes
  • 200 gr pompoenblokjes (diepvries)
  • 250 gr Parijse champignons, in plakjes
  • 1 mini-bloemkool, in roosjes
  • 1 mini-romanesco, in roosjes
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blik kokosmelk
  • 2 el milde rode currypasta
  • 1 stengel lente-ui, fijngehakt
  • 300 gr rijst
  • sesamzaadjes
  • olijfolie

Hoe?

  • Stoof alle gesneden groentjes gedurende een 10-tal minuutjes aan in een scheutje olijfolie in een grote pot
  • Voeg de tomatenblokjes, de kokosmelk en de rode currypasta toe
  • Laat het geheel een 10-tal minuutjes pruttelen op een zacht vuurtje
  • Kook ondertussen de rijst gaar
  • Verdeel de rijst over kommetjes
  • Lepel er wat van de rode curry over
  • Werk af met fijngesneden lente-ui en sesamzaadjes
  • Klaar!