Spring naar de inhoud

Wat heb je nodig?

Voor 4 personen

  • 200 gr sushirijst
  • 2 el suiker of agavepoeder
  • 4 el sushiazijn
  • 1 snuifje zout
  • 300 gr rauwe zalm
  • 3 el sojasaus
  • ½ komkommer
  • 2 avocado’s
  • 100 gr wakame (zeewiersalade)
  • 1 norivel

Hoe maak je het?

  • Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • Laat de rijst enkele minuten afkoelen
  • Meng er vervolgens het agavepoeder, de sushiazijn en een snuifje zout onder
  • Snijd de rauwe zalm in kleine blokjes
  • Meng er de sojasaus onder
  • Snijd de avocado’s en de komkommer in blokjes
  • Neem een dresseerring en vul deze met een laagje sushirijst, een laagje zalm, een laagje avocadoblokjes en opnieuw een laagje rijst
  • Druk goed aan en verwijder de dresseerring
  • Leg bovenop de sushitorentjes enkele blokjes komkommer en wat zeewiersalade
  • Werk af met een stukje van een norivel
  • Klaar!

Categorieën:

Vis en zeevruchten

Tags:

Agavepoeder
Candico
Sushi avocado
Sushi maken
Sushi zalm