Spring naar de inhoud

Ook zo gek op naanbroodjes? Ik vind ze geweldig lekker! Je kan ze gewoon kant-en-klaar kopen in de supermarkt maar zelfgemaakte vind ik nog altijd het allerbeste. Ik serveer ze regelmatig als naan wraps met kip en een frisse avocadodressing erbij. Heerlijk als lunch!

Naan wraps met kip en een frisse avocadodressing

Nodig? (voor 4 personen)

  • 8 naanbroodjes
  • 2 kipfilets, in reepjes
  • 1 el kipkruiden
  • 4 slaharten, fijngesneden
  • 16 kerstomaatjes, in vieren
  • 1 grote rode ui, in ringen
  • 1 bik kikkererwten
  • 2 el olijfolie
  • 2 el garam masala
  • 1 avocado
  • 2 grote el Griekse yoghurt
  • 1 scheutje water
  • 1 handje koriander
  • peper – zout

Hoe?

  • Verhit een scheutje olijfolie in een andere pan op het vuur
  • Kruid de kipreepjes met kipkruiden en bak ze in de pan
  • Laat de kikkererwten uitlekken, meng er 2 el olijfolie en 2 el garam masala* onder
  • Spreid de kikkererwten uit op een met bakpapier beklede bakplaat
  • Bak ze gedurende 10 minuten op 200 graden
  • Schud de kikkererwten om en bak ze nogmaals 10 minuten op 200 graden
  • Mix voor de dressing de avocado met de Griekse yoghurt, koriander, een scheutje water, peper en zout
  • Vul de naanbroodjes met sla, tomaatjes, rode ui, krokante kikkererwten en reepjes kip
  • Serveer de met de avocadodressing
  • Klaar!

Tips

  • Geen garam masala in huis of gewoon geen fan? Dan kan je ook andere kruiden gebruiken zoals currypoeder, tijm, rozermarijn, …

Dit recept uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram!
@stephanie_bex!