Organiseer de perfecte winterbarbecue

Barbecueën is niet enkel iets voor tijdens de zomermaanden maar kan ook in de koudste maanden van het jaar super gezellig zijn. Onlangs werd ik door Collishop uitgenodigd op een heuse winterbarbecue waar ik heel wat tips kreeg om zelf thuis aan de slag te gaan. En die deel ik natuurlijk graag met jullie!

Winterbarbecue
Maak je tafel winterproof 

Een tafel mooi opdekken is echt een kunst op zich. Met de volgende tips zorg je ervoor dat je tafel een gezellige, winterse sfeer uitstraalt en dé eyecatcher van de avond is.

Winterbarbecue tafel
Tafellinnen: Kies voor een tafellaken in een zachte aardetint. Leg het voor één keer eens niet gewoon over je tafel maar drapeer het losjes in het midden van de tafel en plaats er enkele decoratiestukken op.

Tafeldecoratie: Gebruik decoratiestukken zoals kaarsjes, vaasjes met gedroogde bloemen, kandelaars, … van verschillende hoogtes. Zo creëer je volume op je tafel.

Servies: Op een winterse tafel komt een donker servies helemaal tot zijn recht. Wat dacht je van deze zwarte bordjes en dit zwarte bestek? Ik ben er helemaal weg van!

Tafeldecoratie
Naamkaartjes: Een handgeschreven menu of handgeschreven naamkaartjes geven je tafel instant een persoonlijke toets. Het is ook meteen de ideale gelegenheid om je kalligrafiekunsten eens uit te proberen!

Hou je gasten warm

Het is uiteraard niet de bedoeling dat je gasten kou gaan lijden tijdens een winterbarbecue. Voorzie daarom bijvoorbeeld een vuurkorf, schapenvelletjes en extra warme dekentjes!

Winterbarbecue
Wintergroentjes op de barbecue

Op een winterbarbecue zijn zomerse slaatjes met tomaatjes en komkommers echt wel uit den boze. Een veel beter idee is om aan de slag te gaan met seizoensgroentjes zoals pastinaak, pompoen, spruitjes, rode kool, knolselder, … . Je zou ervan verschieten hoeveel smakelijke barbecuegerechten je met deze wintergroenten kan maken!

Winterbarbecue
Sfeerverlichting

In de winter wordt het al snel donker dus voorzie ook zeker genoeg verlichting buiten. Hang bijvoorbeeld een lampjesslinger op. Dat is niet alleen praktisch maar ook super mooi!

Winterbarbecue
Et voila, nu kunnen ook jullie een lekkere én gezellige winterbarbecue organiseren! Als je nog op zoek bent naar leuke decoratie om je tafel of tuin aan te kleden, neem dan zeker eens een kijkje op collishop.be!

Met dank aan Collishop voor de uitnodiging op de supergezellige winterbarbecue!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.