Spring naar de inhoud

Wat heb je nodig?

Voor 4 personen:

  • 500 gr gnocchi
  • 1 rode ui
  • 1 teentje look
  • 250 gr jonge spinazieblaadjes
  • 700 gr kerstomaatjes (uit blik of bokaal)
  • 2 bollen mozzarella
  • 1 tl gedroogde oregano
  • enkele blaadjes verse  basilicum
  • peper – zout
  • olijfolie

 

Hoe maak je het?

  • Kook de gnocchi gaar in kokend, gezouten water tot ze boven komen drijven (+- 2 à 3 minuten)
  • Maak ondertussen de saus
  • Snipper de ui fijn en pers het teentje look
  • Stoof de ui en look aan in een scheutje olijfolie
  • Voeg de blaadjes spinazie toe
  • Laat een paar minuutjes op een zacht vuurtje stoven
  • Voeg de kerstomaatjes toe
  • Kruid het geheel met peper en zout
  • Giet de gnocchi af en meng ze onder de saus
  • Schep het geheel in een grote ovenschaal
  • Scheur de bolletjes mozzarella in stukken en verdeel over de gnocchi
  • Hak enkele blaadjes basilicum fijn en strooi over de mozzarella samen met de gedroogde oregano
  • Plaats de ovenschotel nog enkele minuten onder de grill in de oven tot de mozzarella mooi gesmolten is
  • Klaar!

Dit recept voor ovenschotel met gnocchi en tomaat uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram @stephanie_bex!

Categorieën:

Ovenschotel
Pasta
Vegetarisch

Tags:

Gnocchi koken
Gnocchi ovenschotel
Gnocchi pasta
Gnocchi recepten
Gnocchi tomatensaus
Ovenschotel met pasta
Ovenschotel tomaat mozzarella
tomaat mozzarella oven