Spring naar de inhoud

Vandaag ga ik aan de slag met een klassieker uit de Vlaamse keuken: witloof met ham en kaas. Ik maak er een speciale versie van, namelijk in bladerdeeg! Dit receptje is ideaal om als hapje te serveren en doet me wat denken aan mini-worstenbroodjes maar dan met een twist! Voor deze bladerdeeggebakjes gebruik ik de Passendale Bio kaas. Die past met zijn smeuïge textuur en zachte smaak perfect in dit gerecht! Deze kaas wordt op een duurzame en authentieke manier geproduceerd met 100% Belgische biomelk. Lekker lokaal dus. Verder worden er aan de kaas geen kleurstoffen, bewaarmiddelen of additieven toegevoegd, en dat proef je!

Nodig?

  • 6 stronkjes fijn witloof
  • 1 klontje boter
  • Peper & zout
  • 3 plakjes ham
  • 3 plakjes Passendale Bio
  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 eigeel

Hoe?

  • Smelt een klontje boter in een pan en stoof er de stronkjes witloof in aan
  • Kruid met peper en zout
  • Snijd de plakjes ham en de plakjes kaas in de lengte doormidden
  • Dep het witloof indien nodig een beetje droog
  • Rol nu telkens een stronkje witloof in een reepje ham en vervolgens een reepje kaas
  • Snijd het vel bladerdeeg in rechthoekjes van (ongeveer even lang als de stronkjes witloof en dubbel zo breed)
  • Rol het witloof nu in het bladerdeeg
  • Leg alle bladerdeegrolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat
  • Smeer ze in met een laagje eigeel
  • Bak ze gedurende 15 à 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
  • Laat enkele minuutjes afkoelen alvorens te serveren
  • Klaar!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Passendale.