Alcoholvrije ‘gin’ & tonic

Aperitieven op vrijdagavond is iets wat ik heel gezellig vind. Een lekker drankje en daar ook een lekker hapje erbij, zalig! Maaaar.. what to drink when you are not drinking?! Zelf drink ik niet zo heel vaak alcoholische drankjes (maximum twee à drie glazen per maand) en dus ben ik vaak op zoek naar lekkere alternatieven. Onlangs ontdekte ik Seelip, een niet-alcoholisch gedestilleerde drank op basis van kruiden. Alleen al bij het zien van de mooi flessen werd mijn nieuwsgierigheid meteen gewekt. Ik ontdekte dat Seedlip in drie verschillende varianten bestaat (Spice 94, Garden 108 en Grove 42), dat je het puur kunt drinken (met een beetje ijs) én het geschikt is om lekkere alcoholvrije cocktails mee te maken. Super easy én mijn favoriete drankje van het moment: alcoholvrije gin-tonic waarbij ik de gin vervang door Seedlip. Zelf ook eens proberen? Dat kan met onderstaand recept. De drie soorten Seedlip kan je trouwens vinden in het assortiment van Delhaize!

Seedlip & Tonic

Nodig? (voor 1 glas)

  • 50 ml Seedlip Spice 94 / Grove 42 / Garden 108
  • 125 ml tonic
  • ijsblokjes
  • Garnering: 1 zeste van pompelmoes / zeste van sinaasappel / sugar snaps

Hoe?

  • Vul een hoog glas met ijsblokjes
  • Doe er de Seedlip bij
  • Overgiet met de tonic
  • Werk af met de bijpassende garnering
  • Klaar!

#gekregen: Met dank aan Delhaize voor de fles Seedlip.

One Comment

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.