Granola trifle met frambozen-chiaconfituur

Yay Pasen komt er weeral aan en dus verwen ik jullie graag met enkele leuke brunchgerechtjes! Goede brunchgerechtjes zijn voor mij niet te groot én vooral ook niet te zwaar. Zo kan ik vanalles wat proeven en blijf ik nadien niet achter met een indigestie om u tegen te zeggen (haha)! Daarom heb ik voor jullie een lekker licht ontbijtje, of is het een dessertje? Beide eigenlijk. Ik maakte een granola van pistachenootjes en serveer die samen met een luchtig laagje crèmfine en een laagje chiaconfituur.

Chiaconfituur? Dat is het perfecte alternatief voor gewone confituur gemaakt van slechts twee ingrediënten: frambozen en chiazaadjes. Chiazaadjes zijn neutraal van smaak en nemen het vocht van de frambozen op waardoor je een gelei-achtige structuur krijgt. Super lekker, eenvoudig te maken én gezond!

Granola trifle met chiaconfituur

Nodig?

  • 200 ml Solo Crèmefine patisserie
  • 2 el honing

Voor de granola:

  • 100 gr havervlokken
  • 4 el gesmolten koksolie
  • 4 el honing
  • 120 gr fijngehakte pistachenootjes
  • 1 snuifje zout

Voor de frambozen-chiaconfituur:

  • 150 gr frambozen
  • 2 el chiazaadjes

Hoe?

  • Prak de frambozen met een vork in een kom
  • Voeg twee eetlepels chiazaad toe en laat minimum een uurtje trekken
  • Meng alle ingrediënten voor de granola in een grote kom
  • Neem een met bakpapier bedekte bakplaat
  • Verdeel er de granola gelijkmatig over
  • Bak gedurende 20 minuten op 180 graden
  • Haal de granola uit de oven en laat afkoelen
  • Klop de crèmefine op samen met twee eetlepels honing
  • Neem mooie glaasjes
  • Lepel er een laagje granola in, vervolgens een laagje crèmefine en ten slotte een laagje frambozen-chiaconfituur
  • Strooi er nog wat extra granola en pistachenootjes bovenop

Tip: Je kan gemakkelijk de granola en de chiaconfituur al een dagje op voorhand maken. Zo moet je tijdens de brunch enkel nog de Crèmefine opkloppen!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Solo Open Kitchen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.