Spring naar de inhoud

Daarom heb ik voor jullie een lekker licht ontbijtje of is het een dessertje? Beide eigenlijk. Want ik maakte een granola van pistachenootjes. En die serveer ik samen met verse kaas en een laagje chiaconfituur: een granola trifle met frambozen-chiaconfituur.

Chiaconfituur? Dat is het perfecte alternatief voor gewone confituur. Deze wordt gemaakt van slechts twee ingrediënten: frambozen en chiazaadjes. Chiazaadjes zijn neutraal van smaak en nemen het vocht van de frambozen op waardoor je een gelei-achtige structuur krijgt. Super lekker, eenvoudig te maken én gezond!

Wat heb je nodig?

  • 200 gr Campina verse kaas
  • 2 el honing

Voor de granola:

  • 100 gr havervlokken
  • 4 el gesmolten koksolie
  • 4 el honing
  • 120 gr fijngehakte pistachenootjes
  • 1 snuifje zout

Voor de frambozen-chiaconfituur:

  • 150 gr frambozen
  • 2 el chiazaadjes

Hoe maak je het?

  • Prak eerst de frambozen met een vork in een kom
  • Voeg dan twee eetlepels chiazaadjes toe
  • Roer onder mekaar en laat daarna minimum een uurtje trekken
  • Meng alle ingrediënten voor de granola in een grote kom
  • Neem dan een met bakpapier bedekte bakplaat
  • Verdeel er de granola gelijkmatig over
  • Bak gedurende 20 minuten op 180 graden
  • Haal de granola uit de oven en laat afkoelen
  • Meng de verse kaas samen met twee eetlepels honing
  • Neem vervolgens mooie glaasjes
  • Lepel er een laagje granola in, vervolgens een laagje verse kaas en ten slotte een laagje frambozen-chiaconfituur
  • Strooi er nog wat extra granola en pistachenootjes bovenop ten slotte

Tips

Je kan gemakkelijk de granola en de chiaconfituur al een dagje op voorhand maken. Zo moet je tijdens de brunch enkel nog de glaasjes vullen!

Deze granola trifle met frambozen-chiaconfituur uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram! @stephanie_bex!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Campina.

Categorieën:

Fruit

Tags:

Campina verse kaas
Chiaconfituur
Chiazaadjes
Chiazaden
Granola gezond
Granola maken
Granola ontbijt
Granola recept