Spring naar de inhoud

In de categorie ‘gerechtjes die snel klaar zijn’ staan bij mij wokreceptjes helemaal bovenaan. Gemakkelijk en altijd lekker! Afgelopen week maakte ik deze wok met sobanoedels en kalkoen nog eens klaar. Sobanoedels zijn gemaakt van boekweit en zitten boordevol eiwitten. Dat maakt dat ze lekker voedzaam en goed vullend zijn. Qua saus maakte ik het mij lekker gemakkelijk en koos ik voor de Chinese curry van Manna. Hier in huis geen onbekende want mijn lief is een echt ‘Manna’s kindje’ zoals ze zeggen. Hij is opgegroeid met de sausjes van Manna aangezien zijn papa al bijna 27 jaar bij het bedrijf werkt. Het zal jullie dan ook niet verbazen dat dit gerechtje dan ook één van zijn favorietjes is!

Nodig?

  • 300 gr sobanoedels
  • 1 courgette, in sliertjes (courgetti)
  • 2 grote wortels, in sliertjes
  • 150 gr rode kool, in reepjes
  • 100 gr champignons, in plakjes
  • 2 kalkoenlapjes (+- 300 gr)
  • 1 potje Manna Chinese curry (360 gr)
  • 250 ml kokosmelk
  • 2 stengels lente-ui
  • peper – zout
  • wokolie

Hoe?

  • Kook de noedels gaar
  • Wok de courgettenoedels, de sliertjes wortel, de reepjes rode kool en de plakjes champignon in een scheutje wokolie
  • Bak de kalkoenlapjes in een scheutje olie, kruid ze met peper en zout
  • Doe de Chinese curry en de kokosmelk bij de groentjes, meng goed
  • Giet de noedels af en voeg ze ook toe
  • Verdeel de wok over verschillende bordjes
  • Leg er enkele plakjes kalkoen bovenop
  • Werk af met fijngehakte lente-ui
  • Klaar!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Manna.