Spring naar de inhoud

Granola is steevast een onderdeel van mijn ontbijt. Elke week maak ik een nieuwe lading en daarbij probeer ik regelmatig de ingrediënten eens af te wisselen. Noten, zaden, pitten, chocolade, specerijen, notenpasta’s, … het kan er allemaal in! Vandaag toon ik jullie hoe je granola ook eens kan presenteren op een originele manier, als lekker én niet te ongezond tussendoortje. Tadaa.. granola cups! Je kan ze vullen met je favoriete toppings: yoghurt, vers fruit, … of net zoals ik met pindakaas en chocolade!

Nodig? (voor 8 cups)

  • 1 rijpe banaan
  • 125 gr havervlokken
  • 50 gr honing of ahornsiroop
  • 1 tl kaneel
  • 2 grote el pindakaas (100% pinda)
  • 100 gr pure chocolade

Hoe?

  • Neem een kom en prak daarin de banaan
  • Voeg de havervlokken, de honing/agavesiroop en het snuifje kaneel toe
  • Meng goed
  • Neem een muffinvorm en verdeel het mengsel over acht vakjes
  • Druk goed aan op de bodem en aan de zijkanten zodat je een kuipje krijgt
  • Bak ze gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
  • Laat de granola cups een beetje afkoelen
  • Smelt de pindakaas lichtjes en verdeel over de cups
  • Smelt de pure chocolade en verdeel ook over de cups
  • Laat een half uurtje afkoelen in de koelkast
  • Klaar!

Granolacups met banaan, pindakaas en chocolade