Erwtensoepje met geitenkaas

Bij erwtensoep denk je misschien meteen aan de stevige versie met spliterwten en rookworst. Super lekker, maar echt typische winterkost. Maar ook tijdens het voorjaar lust ik wel eens een erwtensoepje. En dan maak ik deze lichte en frisse variant met doperwtjes. Ik voeg er ook nog zachte geitenkaas aan toe voor extra smaak en een creamy toets. Hemels!

Erwtensoepje met geitenkaas

Nodig?

  • 1 grote ui
  • 1 teentje look
  • 250 gr diepvrieserwtjes
  • 1 l groentebouillon
  • 50 ge zachte geitenkaas
  • peper – zout
  • verse munt
  • boter

Hoe?

  • Snipper de ui en pers de look
  • Stoof de ui en look aan in een klein klontje boter
  • Voeg de erwtjes toe
  • Laat een vijftal minuutjes zachtjes stoven
  • Bevochtig met de groentebouillon
  • Breng aan de kook
  • Voeg de geitenkaas toe
  • Mix de soep glad
  • Breng eventueel extra op smaak met peper en zout
  • Serveer het soepje warm of koud met een takje verse munt
  • Klaar!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.