Spring naar de inhoud

Wat heb je nodig?

  •  4 zoete aardappelen
  • 2 handjes geraspte wortel
  • 2 handjes geraspte rode kool
  • 2 grote el zure room
  • 1 limoentje, het sap
  • enkele druppeltjes pikante chilisaus (sriracha)
  • 2 handjes spinazie, fijngehakt
  • 1 avocado, in plakjes
  • 12 scampi
  • Sesamzaadjes
  • Chilivlokken
  • Olijfolie

Hoe maak je het?

  • Prik met een vork gaatjes in de zoete aardappelen
  • Rooster ze gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
  • Meng ondertussen de wortelen met de rode kool, zure room, limoensap en chilisaus
  • Bak de scampi in een scheutje olijfolie
  • Snijd de zoete aardappelen in de lengte doormidden
  • Strooi er wat fijngehakte spinazie in en lepel er het slaatje van wortel en rode kool in
  • Leg er enkele scampi en enkele plakjes avocado bovenop
  • Werk af met sesamzaadjes en chilivlokken
  • Klaar!

Dit recept voor Gevulde zoete aardappel met scampi uitgeprobeerd?
Laat het mij weten via Instagram @stephanie_bex!

Categorieën:

Vis en zeevruchten

Tags:

Gevulde zoete aardappel
Scampi recept
Zoete aardappel recept

Bekijk ook...

Applausje voor deze scampi’s in een amarettosausje

Scampi’s zou ik echt alle dagen kunnen eten. Een brochette op de barbecue, bij een slaatje of met pasta… Hmmm… In dit geval is het echter de saus die dit…

Gemarineerde scampispiesjes met plattekaasdip

Vandaag heb ik een zomers receptje voor op de barbecue voor jullie in petto: gemarineerde scampispiesjes met een frisse plattekaas-kruidendipsaus. Vaak merk ik dat barbecue voor veel mensen nog gelijk…

Pasta met scampi in lookroom

Dit receptje is er nog eentje van toen ik nog student was en op kot zat in Antwerpen. Ik had er een gezellig klein keukentje en maakte daar ’s avonds…

Vietnamese nems met scampi

Aziatische hapjes, ik ben er verzot op. Loempia’s, dim sum, kipsatéetjes, … en nems! Nems zijn afkomstig uit de Vietnamese keuken en zijn eigenlijk een soort van kleine loempiaatjes die…