Spring naar de inhoud

Fruit in salades.. Niet iedereen is er even gek op maar ik ben eigenlijk wel fan. Ik gebruik graag fruit in mijn salades om ze een zoete toets te geven en ze lekker sappig te maken. Mijn favoriete combinaties zijn bijvoorbeeld watermeloen met feta, groene boontjes met frambozen of tomaten met aardbeien. Zeker de moeite waard om eens uit te proberen! In deze salade gebruikte ik een lekkere rijpe mango. Die vond ik perfect samengaan met de scampi, avocado en koriander. Echt de zomer op je bord. Geen fan van koriander? Gebruik dan andere kruiden zoals peterselie, basilicum of bieslook voor de dressing!

Nodig?

  • 1 avocado
  • 1 handje korianderblaadjes
  • 150 ml zure room
  • 20 scampi
  • 1 el boter
  • 1 rijpe mango
  • 200 gr gemengde sla
  • Peper & zout

Hoe?

  • Mix het vruchtvlees van de avocado met de korianderblaadjes en de crèmefine tot een gladde dressing
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Pel de scampi, verwijder het darmkanaal en bak ze in een lepel Solo vloeibaar
  • Schil de mango en snijd hem in blokjes
  • Smeer de avocadodressing uit over verschillende bordjes, leg er wat sla, mangoblokjes en enkele scampi bovenop
  • Indien gewenst kan je nog enkele extra groentjes zoals komkommer en tomaatjes toevoegen
  • Klaar!