De Campina Weidegang

Zoals jullie al wel weten ben ik dit jaar één van de ambassadrices van Campina. Regelmatig ga ik met hun producten creatief aan de slag en bedenk ik er nieuwe receptjes mee. Super tof! Nu vindt Campina het ook heel belangrijk om te tonen waar hun lekkere melk juist vandaan komt en daarom organiseren ze leuke evenementen zoals “De Weidegang” die vorige week plaatsvond op de boerderij van Guy en Lieve van Bachten ’t Kloosterhof in Bellem!

Campina Weidegang“De Weidegang”, dat is het moment dat de koetjes in het voorjaar voor het eerst terug naar buiten mogen na de winter. Super tof om te zien hoe ze de wei in dartelen en van het zonnetje genieten! Guy en Lieve hebben zo’n 65 koeien. Elke dag leveren ze 27 tot 30 liter melk. Op jaarbasis is dat al gauw zo’n 550.000 à 600.000 liter. Om de twee dagen komt er een vrachtwagen van Campina naar de boerderij om alle melk op te halen.

Campina WeidegangDe melk van de koeien van Guy en Lieve draagt het kwaliteitslabel ‘Weidemelk’. Dat label krijgen ze omdat de koeien van de lente tot de herfst minimaal 120 dagen buitenstaan per jaar, ze minstens 6 uur per dag in de wei grazen en ze maximaal met 10 per hectare staan. Campina stimuleert de Belgische boeren om hun koeien in de wei te laten grazen en rijkt hen voor het nastreven van de richtlijnen dan ook een extra premie uit.

Campina WeidegangVerder is duurzaamheid op de boerderij van groot belang voor Campina én ook voor Guy en Lieve. Zo doen zij flinke inspanningen om zelf energie op te wekken, eigen krachtvoeder te produceren, warmte en water te recupereren.

Van zodra alle koetjes lekker stonden te grazen in de wei was het tijd om een lekker nagerechtje te maken! Lust jij ook wel een plattekaastaartje ‘on the go’? Ik deel graag het recept met jullie!

Cheesecake in een glaasjeNodig?

 • 120 gr speculaaskoekjes
 • 80 gr zachte boter
 • 400 gr Campina Volle Plattekaas
 • 4 el Campina Lichte Zure Room
 • 4 el citroensap
 • 4 el aardbeienconfituur
 • 400 gr verse aardbeien
 • 60 gr suiker

Hoe?

 • Verkruimel de speculaas
 • Meng de koekkruimels met de zachte boter
 • Verdeel over vier potjes.
 • Meng de plattekaas met de zure room, het citroensap en de suiker
 • Lepel het kaasmengsel over de koekjesbodem
 • Werk af met verse aardbeien en aardbeienconfituur
 • Smakelijk!

Campina WeidegangZin om zelf ook eens het boerderijleven te ontdekken? Schrijf je dan via de website van Campina in voor de Boerderijdagen op 1 & 2 juni 2019. Ga ontdekken waar de Campina melk vandaag komt, krijg een uitgebreide rondleiding en neem deel aan tal van leuke activiteiten voor jong én oud!

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Campina.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.