Croissant broodpudding met rood fruit

Volgend weekend is het moederdag, hét perfecte moment om je mama eens te verrassen met een lekker ontbijtje. Ik heb alvast een heerlijk nieuw ontbijtreceptje voor jullie in petto: deze croissant broodpudding met rode vruchten en platte kaas. Simpel, lekker en origineel!

Croissant broodpudding met rood fruitNodig?

  • 4 croissants
  • 150 gr (dievpries) rode vruchten
  • 2 eieren
  • 250 gr Campina Halfvolle Platte Kaas
  • 200 ml Campina Halfvolle melk
  • 125 gr suiker
  • poedersuiker

Hoe?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Snijd de croissants in kleine blokjes in doe ze in een ovenschaal
  • Verdeel er het rood fruit over
  • Kluts de eieren
  • Voeg er de platte kaas, melk en suiker aan toe
  • Meng goed
  • Giet het mengsel over de stukjes croissant en het rood fruit*
  • Zet de schotel +- 45 minuten in de oven
  • Serveer met een dun laagje poedersuiker
  • Klaar!

* De stukjes croissant moeten niet helemaal onder staan met het mengsel. Zo bakt de bovenkant lekker krokant en heb je onderaan een smeuïge broodpudding.


Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Campina.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.