Spring naar de inhoud

Wat heb je nodig?

  • 4 croissants
  • 150 gr (dievpries) rode vruchten
  • 2 eieren
  • 250 gr Campina Halfvolle Platte Kaas
  • 200 ml Campina Halfvolle melk
  • 125 gr suiker
  • poedersuiker

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Snijd de croissants in kleine blokjes in doe ze in een ovenschaal
  • Verdeel er het rood fruit over
  • Kluts de eieren
  • Voeg er de platte kaas, melk en suiker aan toe
  • Meng goed
  • Giet het mengsel over de stukjes croissant en het rood fruit*
  • Zet de schotel +- 45 minuten in de oven
  • Serveer met een dun laagje poedersuiker
  • Klaar!

* De stukjes croissant moeten niet helemaal onder staan met het mengsel. Zo bakt de bovenkant lekker krokant en heb je onderaan een smeuïge broodpudding.

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Campina.

Categorieën:

Fruit

Tags:

Broodpudding
Campina
Croissant
Ontbijtschotel
ovenschotel
Platte kaas
Rood fruit