Mijn 5 tips om fit te blijven!

“Maar allez zit gij nu weer al ergens te eten? Ongelofelijk dat gij nog geen 200 kg weegt!”. Een reactie die ik best wel vaak krijg. Of “Goede genen zeker, gij komt precies niet bij van al dat eten?”. Kan wel zijn voor een stuk maar net zoals iedereen moet (en wil) ik ook de nodige inspanningen doen om fit te blijven. Extreem zotte sportsessies of diëten, dat is echter niets voor mij. Kleine aanpassingen op verschillende vlakken zorgen er echter voor dat ik zowel kan genieten van heel veel lekker eten en toch ‘in form’ (zoals ze in de Kempen zeggen) kan blijven. Ik heb sinds kort ook een nieuwe buddy die mij daarbij helpt. Graag stel ik jullie voor aan de ‘Fitbit Inspire HR’, deel ik mijn tips om fit te blijven met jullie en leg ik uit hoe mijn Fitbit mij daarbij helpt!

  1. Bewegen, bewegen, bewegen!

Voldoende bewegen is super belangrijk. Elke weekdag zit ik ongeveer 8 uur op een bureaustoel, da’s natuurlijk niet zo gezond. Met mijn Fitbit hou ik bij hoeveel stappen ik zet per dag, je kan zelf een doel kiezen (10.000 stappen bijvoorbeeld) en word ik er aan herinnerd om te bewegen als ik een tijd heb stilgezeten. Tijd om elke dag te sporten heb ik niet maar voor een wandelingetje ’s avonds maak ik heel graag tijd vrij. Even mijn hoofd leegmaken, de omgeving verkennen en ondertussen in beweging zijn, daar word ik gelukkig van!

  1. Drink voldoende water

Ongeveer twee jaar geleden besliste ik om te stoppen met frisdrank te drinken. Ik dronk zo’n twee à drie glazen per dag en kwam tot het besef dat ik deze suikerbommetjes en ongezonde dikmakers eigenlijk helemaal niet nodig had. Sindsdien probeer ik elke dag zo’n twee liter water te drinken en als ik zin heb in iets warms kies ik voor thee. Enige probleem is dat ik nogal snel ‘vergeet’ om voldoende te drinken en ’s avonds tot de conclusie kom dat ik die dag eigenlijk veel te weinig water gedronken heb. Fitbit to the rescue want via de app kan je je waterinname gemakkelijk registreren.

  1. Eet gebalanceerd

Balans, da’s mijn sleutelwoord. Het is best oké om een stukje taart, een donut of een zakje chips te eten maar pas op voor overdaad. Heb je de ene dag royaal gegeten, kies dan de volgende dag voor lichte maaltijden. En onthoud deze twee dingen:

  • Met kleine aanpassingen en verbeteringen kom je al heel ver
  • Groenten en fruit zijn de beste vrienden van je lichaam

  1. Vind een sport die bij je past

Sporten hou je alleen vol als je het echt graag doet. Daarom is het belangrijk om op zoek te gaan naar een sport die echt bij je past. Ik probeer één keer per week naar de fitness te gaan en ook één keer per week 5 à 6 km te joggen. Met mijn Fitbit track ik deze trainingen en mijn hartslag. Alle info wordt verzameld in de Fitbit app op mijn telefoon en zo heb ik elke week een mooi overzicht van mijn inspanningen.

  1. Slaap genoeg

Heel vaak onderschat maar o-zo-belangrijk voor je gezondheid: genoeg slapen. Niet iedereen heeft even veel slaap nodig maar zo’n 7 à 8 uur per nacht zijn toch aan te raden. Persoonlijk probeer ik elke nacht toch minstens 8 uur te halen omdat ik voel dat mijn lichaam dat nodig heeft. Dat wil zeggen dat ik door de week om 22u bed in kruip. Ik draag mijn Fitbit ook ’s nachts waardoor ik in de app perfect kan zien hoeveel uur ik effectief geslapen heb en hoeveel tijd ik in elke slaapfase heb doorgebracht. Super interessant!

Meer info over de verschillende modellen van Fitbit vind je op www.fitbit.com. De Fitbit app kan je gemakkelijk downloaden via de Appstore of de Google Play Store.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Fitbit.

One Comment

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.