Yoghurt-ijstaartjes

Nu er mooi weer in aantocht is, is het altijd handig om iets verfrissend in de diepvries te hebben zitten. Kwestie van op tijd even af te koelen hé! 😉 In mijn vriezer kan je momenteel een hele lading van deze heerlijke yoghurt-ijstaartjes vinden. Je maakt ze met slechts vier ingrediënten: speculaas, boter, kokosrasp en romige yoghurt. Heerlijk! Ik maak ze in kleine cupcakevormpjes, zo zijn ze ideaal van grootte voor wanneer ik een klein “goestingske” heb!

Yoghurt-ijstaartjes

Nodig? (voor +- 8 taartjes)

  • 100 gr speculaas
  • 4 el gesmolten boter
  • 450 gr Campina romige yoghurt bosbes
  • 2 el kokosrasp
  • 1 handje verse blauwe bessen
  • cupcakevormpjes (bv siliconen)

Hoe?

  • Maal de speculaas fijn
  • Meng de boter onder de speculaas
  • Schep een koffielepeltje van het speculaasmengsel in elk cupcakevormpje
  • Druk goed aan
  • Meng de yoghurt met de kokosrasp
  • Vul de cupcakevormjes met de yoghurt
  • Zet een nachtje in de diepvries
  • Haal de taartjes uit de vormpjes
  • Werk ze af met extra kokosrasp en verse blauwe bessen
  • Klaar!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Campina.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.