Caesar pastasalade met kalkoenreepjes

Vandaag steek ik een alom gekende klassieker, de caesar salade, in een nieuw jasje! Ik maak er een zomerse variant van met pasta, kalkoenreepjes en een frisse yoghurtdressing, ideaal om te serveren op je volgende barbecue of tuinfeest!

Caesar pastasalade

Nodig?

  • 350 gr mini-farfalle
  • 2 kalkoenlapjes
  • 2 slaharten (little gem)
  • 1 sneetje zuurdesembrood
  • 1 rode ui
  • 2 eieren
  • 1 potje ansjovis op olijfolie
  • Parmezaanse kaas
  • Solo bakken & braden

Voor de dressing:

  • 200 gr Griekse yoghurt
  • 150 ml Solo Crèmefine Cuisine
  • 1 citroen, het sap
  • 1 tl sriracha (pikante chilisaus)
  • Peper – zout

Hoe?

  • Kook de pasta al dente, giet hem af en spoel hem onder koud, stromend water
  • Kruid de kalkoenlapjes met peper en zout
  • Bak dze goudbruin in een lepel Solo bakken & braden
  • Snijd ze vervolgens in lange  reepjes
  • Snijd de slaharten in fijne reepjes
  • Snijd het sneetje zuurdesembrood in kleine blokjes
  • Bak de blokjes goudbruin in een lepel Solo bakken & braden
  • Kook de eieren hard, pel ze en snijd ze in partjes
  • Snijd de rode ui in dunne ringetjes
  • Meng alle ingrediënten voor de dressing onder mekaar
  • Meng de pasta met de dressing, de kalkoenreepjes, de slareepjes en de rode ui
  • Verdeel over bordjes
  • Leg er een partje ei, enkele croutons en enkele ansjovisfilets bovenop
  • Rasp net voor het serveren nog wat Parmezaanse kaas over de salade
  • Klaar!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Solo.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.