Spring naar de inhoud

Indian butter chicken of Indiase boterkip is een heerlijk recept afkomstig uit het Noorden van India. Ik maak vandaag een snelle en super gemakkelijke versie van dit kruidige gerecht dat je in een kwartier op tafel kan toveren. Super toch? Hierbij serveer ik typische Indiase naanbroodjes en basmatirijst. Basmatirijst is een soort die van nature veel gebruikt wordt in de Oosterse keuken. De korrel is lang en fijn en deze rijst wordt daarom ook wel de koning van de rijstsoorten genoemd. Ik ga in de keuken heel graag aan de slag met deze rijst. Jullie ook? Probeer dan zeker dit receptje eens!

Nodig? (voor 4 personen)

  • 1 grote ui
  • 2 à 3 teentjes look
  • 50 gr boter
  • 2 grote kipfilets, in blokjes
  • 1 el garam masala
  • ½ el kurkuma
  • ½ kl komijn
  • ½ kl gemberpoeder
  • 1 snuifje chilipoeder (of meer naar smaak)
  • 500 ml passata
  • 200 ml room of yoghurt
  • 300 gr Bosto basmatirijst
  • 4 naanbroodjes
  • koriander

Hoe?

  • Snipper de ui fijn en pers de look
  • Stoof beiden aan in de helft van de boter
  • Voeg vervolgens de kip en de verschillende kruiden toe
  • Roerbak gedurende enkele minuutjes totdat de kip gaar is en de kruiden hum aroma hebben vrijgegeven
  • Bevochtig nu de kip met de passta en de room
  • Laat het geheel tot aan het serveren pruttelen op een zacht vuurtje
  • Kook ondertussen de basmatirijst gaar in gezouten water
  • Warm de naanbroodjes kort op
  • Roer net voor het serveren de andere helft van de boter onder de saus
  • Bestrooi met fijngehakte koriander.
  • Serveer de boterkip samen met de basmatirijst en het naanbrood

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Bosto.