Gemarineerde scampispiesjes met plattekaasdip

Vandaag heb ik een zomers receptje voor op de barbecue voor jullie in petto: gemarineerde scampispiesjes met een frisse plattekaas-kruidendipsaus. Vaak merk ik dat barbecue voor veel mensen nog gelijk staat aan heel véél vlees en dat vind ik best wel zonde! Een stukje vis, schaal- en schelpdieren, kaas of gewoonweg groentjes smaken namelijk ook top op de gril. Zeker eens proberen dus! Hieronder heb ik alvast was inspiratie klaar staan in de vorm van heerlijke scampibrochettes. Smakelijk!

Scampispiesjes met plattekaasdip 1

Nodig?

  • 24 scampi, gepeld & ontdarmd
  • 4 el olijfolie*
  • 4 el limoensap*
  • 3 el honing*
  • 2 el sojasaus*
  • 1 kl pikante chilisaus*
  • koriander (voor de afwerking)

Voor de dipsaus:

  • 150 gr Campina plattekaas
  • 1 el fijngehakte koriander
  • 1 el fijngehakte munt
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • 4 el limoensap

Hoe?

  • Meng alle ingrediënten voor de marinade*
  • Hou 1/4de opzij voor straks de scampi mee in te strijken tijdens het bakken
  • Doe alle scampi in de rest van de marinade
  • Laat 10 minuutjes marineren
  • Meng ondertussen alle ingrediënten voor de dipsaus
  • Steek de scampi op spiesjes
  • Grill de spiesjes op de barbecue
  • Bestrijk ze tijdens het bakken met de opzij gehouden marinade
  • Bestrooi de spiesjes met fijngehakte koriander en serveer met de plattekaasdipsaus
  • Klaar!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Campina.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.