Vol-au-vent met mosselen en grijze garnalen

Een goei videeke, dat smaakt altijd! En een grote pot mosselen.. eigenlijk ook! Ik combineerde het beste van twee werelden en maakte een heerlijke videe met mosselen en grijze garnalen uit de Noordzee klaar. Hiervoor gebruik ik niet enkel de mosselen zelf maar ook het kookvocht verwerk ik in de saus. Resultaat: een smaakbommetje!

Mosselvidee

Nodig?

  • 2 kg mosselen
  • 500 gr Parijse champignons
  • 25 gr Solo Bakken & Braden + extra
  • 2 grote el bloem
  • 400 ml kookvocht van de mosselen
  • 200 ml Solo Crèmefine Cuisine
  • 4 bladerdeegpasteitjes
  • 100 gr grijze garnalen
  • 1 el peterselie, fijngehakt
  • 1 citroen
  • peper & zout
  • aardappelpuree

Hoe?

  • Spoel de mosselen en doe ze in een grote kookpot
  • Kook de mosselen gaar in 5 à 6 minuten op hoog vuur
  • Schep de mosselen in een grote schaal en laat ze afkoelen
  • Zeef het mosselvocht dat is vrijgekomen tijdens het koken en hou 400 ml opzij
  • Snijd de champignons in vieren
  • Bak ze in een klontje Solo Bakken & Braden gedurende enkele minuutjes op hoog vuur
  • Neem een steelpannetje en smelt daarin 25 gr Solo Bakken & Braden
  • Voeg de bloem toe en laat het geheel een minuutje ‘bakken’
  • Roer nu het mosselvocht en de Solo Crèmefine er onder tot je een gladde saus hebt
  • Kruid met peper en zout
  • Haal de mosselen uit hun schelp en doe ze in een grote kom
  • Meng de champignons en de saus onder de mosselen
  • Warm de bladerdeegkoekjes enkele minuutjes op in de oven
  • Vul de koekjes met een flinke lepel mosselvidee
  • Strooi er een handje grijze garnalen en wat fijngehakte peterselie over
  • Serveer met een smeuïge aardappelpuree en een partje citroen
  • Klaar!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Solo.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.