Een goei videeke, dat smaakt altijd! En een grote pot mosselen.. eigenlijk ook! Ik combineerde het beste van twee werelden en maakte een heerlijke vol-au-vent met mosselen en grijze garnalen uit de Noordzee klaar. Hiervoor gebruik ik niet enkel de mosselen zelf maar ook het kookvocht verwerk ik in de saus. Resultaat: een smaakbommetje uit de Noordzee!
Vol-au-vent met mosselen en grijze garnalen
Nodig? (voor 4 personen)
- 2 kg mosselen
- 500 gr Parijse champignons
- 25 gr Solo Bakken & Braden + extra
- 2 grote el bloem
- 400 ml kookvocht van de mosselen
- 200 ml room
- 4 bladerdeegpasteitjes
- 100 gr grijze garnalen
- 1 el peterselie, fijngehakt
- 1 citroen
- peper & zout
- aardappelpuree
Hoe?
- Spoel de mosselen in water en doe ze in een grote kookpot
- Kook ze gaar in 5 à 6 minuten op hoog vuur en onder deksel
- Schep de mosselen in een grote schaal en laat ze afkoelen
- Zeef het mosselvocht dat is vrijgekomen tijdens het koken en hou 400 ml opzij
- Snijd de champignons in vieren
- Bak ze in een klontje Solo Bakken & Braden gedurende enkele minuutjes op hoog vuur
- Neem een steelpannetje en smelt daarin 25 gr Solo Bakken & Braden
- Voeg de bloem toe en laat het geheel een minuutje ‘bakken’
- Roer nu het mosselvocht en room er onder tot je een gladde saus hebt
- Kruid met peper en zout
- Haal de mosselen uit hun schelp en doe ze in een grote kom
- Meng de champignons en de saus onder de mosselen
- Warm de bladerdeegkoekjes enkele minuutjes op in de oven
- Vul de koekjes met een flinke lepel mosselvidee
- Strooi er een handje grijze garnalen en wat fijngehakte peterselie over
- Serveer met een smeuïge aardappelpuree en een partje citroen
- Klaar!
Dit recept uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram!
@stephanie_bex #kokenophakken!
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Solo.