Spring naar de inhoud

Ceviche is een heerlijk gerecht uit de Peruviaanse keuken, gemaakt met verse, rauwe vis die gegaard wordt in citrussap. I love it! Ik maak vandaag een versie met zalm en een frisse kruidendressing klaar. Lekker zomers en helemaal niet moeilijk! Je kan trouwens dit recept ook perfect maken met andere visjes zoals zeebaars, heilbot of kabeljauw. Een stevigere vissoort is voor dit recept wel aan te raden. Ik serveer bij mijn ceviche van zalm een krokant sneetje stokbrood en heb zo het perfecte voorgerecht op een zwoele zomeravond! 😉

Ceviche van zalm met kruidendressing

Nodig? (voor 4 personen)

  • 500 gr zalm, zonder vel
  • 10-tal radijsjes
  • 1 kleine rode ui
  • 1 citroen, het sap
  • 2 el rijstazijn
  • 2 el olijfolie
  • 1 snuifje zout
  • Enkele blaadjes koriander, fijngehakt
  • 1 klein stokbroodje

Voor de kruidendressing:

  • 200 ml zure room
  • 1 handje verse groene kruiden (peterselie, koriander, dille, basilicum, …)
  • 1 el rijstazijn
  • peper – zout

Hoe?

  • Snijd de zalm in blokjes, de radijsjes in plakjes en de rode ui in halve ringetjes
  • Doe ze samen in een grote kom
  • Voeg er het citroensap, de rijstazijn, de olijfolie, het snuifje zout en de fijngehakte koriander aan toe
  • Meng goed en plaats de kom een half uurtje in de frigo zodat de vis kan “garen”
  • Maak ondertussen de kruidendressing
  • Doe alle ingrediënten in de blender en mix glad
  • Snijd het stokbrood in dunne sneetjes
  • Besmeer ze met een laagje olijfolie (of boter)
  • Grill ze goudbruin in de oven
  • Haal de ceviche uit de koelkast en verdeel over verschillende bordjes
  • Werk de ceviche van zalm af met toefjes van de kruidendressing en een sneetje geroosterd brood