Spring naar de inhoud

Wanneer ik een brunch organiseer maak ik zo liefst zo veel mogelijk zelf klaar. Want geef nu toe: vers gemaakt smaakt aaaaltijd beter. Dat geldt ook voor deze rilette van zalm! Heerlijk als hapje op een toastje of als spread op een pistoleeke. Traditioneel wordt rilette gemaakt met vet maar ik ga hier voor een lichte versie en kies voor zure room. Lekker zomers en helemaal niet zwaar!

Nodig?

  • 300 gr verse zalm
  • 200 gr gerookte zalm
  • 250 gr Campina zure room
  • enkele sprietjes bieslook
  • peper – zout
  • 1 stokbrood

Hoe?

  • Stoom de verse zalm gaar, laat afkoelen en hak fijn
  • Hak ook de gerookte zalm en de bieslook fijn
  • Meng de twee soorten zalm onder mekaar
  • Voeg er zure room, bieslook, peper en zout aan toe
  • Meng goed
  • Snijd het stokbrood in sneetjes
  • Grill ze kort in de oven
  • Serveer de rilette van zalm samen met de sneetjes stokbrood
  • Klaar!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Campina.