Pasta fresca bij Pici Antwerpen

Vorige week ging ik gezellig lunchen met mijn blogvriendinnetje Caroline. Jullie kennen haar misschien wel van haar blog Avocado van de Duivel! 😉 Deze keer kwamen er echter geen avocado’s aan te pas maar gingen we voor “pasta fresca” bij Pici, een gezellig Italiaans restaurant op de Dageraadplaats in Antwerpen, hartje Zurenborg!

Pici Antwerpen
Pici omschrijft zichzelf als een no-nonsense pastarestaurant en dat klopt helemaal. Het restaurant werkt met kraakverse producten en op de kaart vind je de essentie van de Italiaanse keuken. Denk maar aan bruschette pomodori, papardelle al ragu en hét Italiaanse dessert bij uitstek: tiramisu. Pici heeft een gezellig terras waar het aangenaam vertoeven is maar ook vanbinnen ziet de zaak er picobello uit. Door het grote glazen raam kan je de chefs in de keuken prima aan het werk zien terwijl ze verse pasta maken. Geweldig!

Pici Antwerpen Zowat alles op de kaart sprak me wel aan dus was het echt niet gemakkelijk om een keuze te maken. Na lang twijfelen, story of my life, bestelde ik als aperitiefje een frisse Bellini, insalata di polpo e patate werd mijn voorgerecht en als hoofdgerecht koos ik voor penne alla norma met aubergine en ricotta.

Pici Antwerpen
Pici AntwerpenConclusie? Ik heb echt heerlijk gegeten bij Pici, dit is de Italiaanse keuken op haar best. Dat er hier gewerkt wordt met verse, pure producten die weinig smaakversterkers of andere toevoegingen nodig hebben, dat proef je. Ik kan dus Pici zeker aanraden aan iedereen die, net zoals ik, van de pure Italiaanse keuken houdt. Zelf ga ik zonder twijfel nog een keertje terug voor alle andere gerechten op de kaart die ik nog wil proberen!

Pici, Dageraadplaats 13, 2018 Antwerpen
Zelf de pasta fresca bij Pici Antwerpen eens proberen? Reserveer je tafeltje via www.pastapici.be!

One Comment

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.