Spring naar de inhoud

Van alle slaatjes is salade met geitenkaas toch wel veruit mijn favoriet. Ik maakte er doorheen de jaren al verschillende versies van. Zo vind ik geitenkaas enorm lekker in combinatie met appel, Luikse siroop, walnoten, geroosterde pompoen of zoete aardappel. Deze keer koos ik voor een combo met lekker zoete dadels en vulde ik ze op met de geitenkaas. En dun reepje spek errond en even bakken in de pan zodat de geitenkaas lekker zacht wordt en zijn smaak vrijgeeft. Heerlijk en klaar in no time!

PS: De dadels met geitenkaas in spek kan je ook perfect zonder de salade als hapje serveren, geprikt op een stokje!

Nodig? (voor 4 personen)

  • 30 dadels, ontpit
  • 1 rolletje zachte geitenkaas
  • 15 plakjes gerookt spek
  • Enkele takjes rozemarijn
  • 200 gr gemengde sla
  • 1 komkommer, in reepjes
  • 20 kerstomaatjes, in twee
  • 150 gr zongedroogde tomaatjes
  • 2 el honing

Hoe?

  • Vul met een lepeltje de dadels op met wat geitenkaas
  • Snijd de reepjes spek in de lengte doormidden
  • Omwikkel de dadels telkens met een dun reepje
  • Hak de rozemarijn fijn
  • Verhit een pan zonder vetstof op het vuur
  • Leg er de met spek omwikkelde dadels in
  • Bestrooi met de fijngehakte rozemarijn
  • Bak gedurende enkele minuutjes tot het spek mooi goudbruin is
  • Verdeel de gemengde sla, de komkommer, de kerstomaten en de zongedroogde tomaten over vier bordjes
  • Leg er de dadels bovenop
  • Lepel er nog een klein beetje honing over
  • Klaar!