Taco’s met BBQ chicken

Tacoparty met deze taco’s met BBQ chicken! Dit receptje is er weer eentje voor wie op drukke dagen toch iets lekker op tafel wil toveren in no time. Taco’s kan je vullen met heel wat heerlijke ingrediënten. Rode bonen, guacamole, maïs en cheddar bijvoorbeeld maken het heerlijk Mexicaans, ik koos voor een meer American-style taco deze keer door barbecuesaus en een koolslaatje te gebruiken. Honger gekregen? Check hieronder dan snel het recept voor deze taco’s met BBQ chicken!

Taco met bbq chicken

Nodig?

  • 4 kipfilets
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 6 el barbecuesaus
  • ½ rode kool
  • 4 wortels
  • 4 el zure room
  • 4 el Solo Crèmefine
  • 8 mini tortilla’s
  • 2 stengels lente-ui, fijngehakt
  • Enkele takjes koriander, fijngehakt
  • 1 limoen, in partjes
  • Solo Bakken & Braden
  • Peper – zout

Hoe?

  • Snijd de kip in hele kleine blokjes of reepjes
  • Bak deze aan in een scheutje Solo Bakken & Braden
  • Voeg vervolgens de tomatenblokjes en de barbecuesaus toe
  • Laat even sudderen op een zacht vuurtje
  • Maak ondertussen het slaatje
  • Snijd de rode kool in dunne reepjes en rasp de wortelen fijn
  • Meng de groentjes samen met de zure room, de Solo Crèmefine, een snuifje peper en een snuifje zout
  • Warm de tortillavellen kort op
  • Vul ze met de kip en met het slaatje van rode kool en wortel
  • Werk af met fijngehakte lente-ui en koriander
  • Serveer met een partje limoen

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Solo.
Marmer dienblad: Lo Tableware bij Dhondt – Leef Mooi

Meer wraps & taco’s? Ontdek ook:

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.