Spring naar de inhoud

Gemarmerde madeleintjes! Heerlijk bij een tasje koffie én het perfecte vieruurtje. Tip: eet ze enkele minuutjes nadat ze gebakken zijn want lauwwarm zijn ze op hun best!

Nodig?

  • 4 eieren
  • 250 gr suiker
  • 750 ml Campina melk
  • 325 g patisseriebloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 175 gr boter
  • 30 gr cacaopoeder

Hoe?

  • Klop de eieren samen met de suiker schuimig in de keukenrobot
  • Voeg melk, bloem en bakpoeder toe
  • Smelt de boter in een steelpannetje op het vuur of in de microgolfoven
  • Voeg straalsgewijs tijdens het kloppen van de keukenrobot de boter toe
  • Verdeel het beslag over twee komen
  • Voeg aan één van de twee kommen nog cacaopoeder toe
  • Meng goed
  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Neem een madeleinevorm en vet deze in met een laagje boter
  • Lepel telkens een lepeltje van het witte beslag en een lepeltje van het bruine beslag in de vormpjes
  • Bak de madeleines +- 8 à 10 minuten (afhankelijk van de sterkte van je oven)
  • Serveer lauwwarm
  • Klaar!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Campina.