Gevulde zoete aardappel met chili sin carne

Gemakkelijke receptjes die in no time op tafel staan na een drukke dag zijn doorheen de jaren mijn specialiteit geworden. En vandaag heb ik er zo weer eentje voor jullie klaar staan: een gevulde zoete aardappel met chili sin carne. Je schuift de zoete aardappelen in de oven, ondertussen maak je de chili, dek je de tafel, schenk je een glas wijn in et voilà, je kan aan tafel! Voor de chili sin carne gebruik ik de vegetarische bolognaise van Manna. Door er gewoon wat extra groentjes en een klein snuifje komijn aan toe te voegen heb ik super snel een origineel gerecht! Zelf maken? Ontdek hieronder het recept!

Gevulde zoete aardappel met chili sin carne

Nodig?

  • 4 zoete aardappels
  • 1 rode paprika
  • 1 blikje rode bonen
  • 1 blikje maïs
  • 1 bokaal Manna Vegetarische Bolognaise
  • 1 tl komijn
  • 1 krop ijsbergsla
  • 1 avocado
  • Zure room
  • Koriander
  • Chiliflakes
  • Olijfolie

Hoe?

  • Prik met een vork gaatjes in de zoete aardappelen en leg ze in een ovenschaal
  • Gaar ze gedurende 45 minuten à 1 uur (afhankelijk van de grootte van de zoete aardappelen en de sterkte van je oven) in een voorverwarmde oven van 180 graden
  • Maak ondertussen de chili sin carne
  • Snijd de paprika in kleine blokjes en stoof deze aan in een scheutje olijfolie
  • Voeg de maïs, rode bonen en vegetarische bolognaisesaus toe
  • Kruid met een theelepel komijn
  • Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes en de avocado in blokjes
  • Verdeel over verschillende bordjes
  • Haal de zoete aardappelen uit de oven en snijd ze in de lengte open
  • Leg ze bovenop de sla en schep er een flinke lepel van de chili over
  • Werk af met chiliflakes en verse koriander
  • Serveer met zure room
  • Klaar!

Meer recepten met zoete aardappel? Check ook:

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Manna.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.