Spring naar de inhoud

Gezond koken begint met een gezonde pan. Al eens over nagedacht? Net zoal heel wat andere mensen ben ik bezig met bewuster te leven. Dat wil zeggen: kiezen voor gezonde voeding, bewust wat minder vlees eten, kiezen voor locale producten indien mogelijk, … . Maar aan gezonde pannen? Daar had ik nog niet aan gedacht! Tijd om daar verandering in te brengen dus maak ik samen met GreenPan, en misschien ook wel met jou, “The Switch”!

Scampi in een amarettosausje

Over GreenPan

Voor wie GreenPan nog niet kent, geef ik graag een beetje extra info! GreenPan is een Belgisch merk dat kookgerei produceert. Toen ze ontdekten dat traditionele antikleefpannen bij oververhitting gifstoffen vrijgeven door het gebruik van PFOA in de antikleeflaag, gingen ze op zoek naar een gezonder alternatief. Na een lange zoektocht vonden ze het perfecte materiaal: een keramische laag met de naam Thermolon.

Beter voor gezondheid en milieu

Het gebruik van GreenPan-pannen is dus beter voor je gezondheid én voor het milieu! Dit omdat de keramische antikleeflaag gemaakt wordt van natuurlijke grondstoffen en er geen schadelijke chemische stoffen aan de productie te pas komen. Verder wordt er bij de productie van zo’n keramische antikleeflaag 60%  minder CO2 uitgestoten van bij de productie van traditionele antikleeflagen.

Ik ging ondertussen zelf al een tijdje aan de slag met de potten & pannen van GreenPan en ben helemaal overtuigt. Het opmerkelijkste verschil met mijn oude kookgerei is dat de potten & pannen van GreenPan duidelijk veel hogere temperaturen aankunnen en veel minder vetstof nodig hebben om te bakken. Ideaal voor te wokken bijvoorbeeld! Daarnaast is er dus geen risico op het vrijkomen van schadelijke dampen bij oververhitting, is het hele assortiment geschikt voor alle vuren (ook inductie) en zijn ze super gemakkelijk schoon te maken!

GreenPan Pasta alla puttanesca

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met GreenPan.

Tags:

Gezonde pannen
GreenPan
Keramische antikleeflaag
Make The Switch