Spring naar de inhoud

Varkenshaasje met wortelpuree en mosterdsaus, een Vlaamse klassieker van jewelste. Ik ben er dol op. Een heerlijk mals varkenshaasje is op zijn best als het mooi rosé gebakken is. Hoe je dat best doet? Ik heb enkele tips!

  • Haal het varkenshaasje een half uurtje voor je het gaat klaarmaken al uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen
  • Bak het vlees eerst kort aan in wat vetstof op hoog vuur
  • Als het vlees mooi gekorst is langs de buitenkant, zet het vuur dan lager en laat het zachtjes verder garen
  • Laat het varkenshaasje nog enkele minuten rusten alvorens het in plakjes te snijden en te serveren
  • Serveer het varkenshaasje met wortelpuree en mosterdsaus

Varkenshaasje met wortelpuree en mosterdsaus

Nodig? (voor 4 personen)

  • 8 wortels
  • 5 aardappelen
  • 1 ei
  • 1 varkenshaasje
  • 250 ml room
  • 2 el graanmosterd
  • Peper – zout – nootmuskaat
  • Boter

Hoe?

  • Schil de wortels en de aardappelen
  • Snij ze in stukjes
  • Kook ze gaar in gezouten water
  • Giet af en stamp ze tot puree
  • Breng de puree op smaak met een eitje, peper, zout en nootmuskaat
  • Kruid het varkanshaasje met peper en zout
  • Bak het in een klontje Solo Bakken & Braden
  • Verwarm de room samen met de graanmosterd in een steelpannetje op het vuur
  • Snij het varkenshaasje in plakjes
  • Serveer met de wortelpuree en het mosterdsausje
  • Klaar!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Solo.