Spring naar de inhoud

De herfst is al in het land dus probeer ik nog extra hard te genieten van de laatste warme zonnestralen. Maar ook al schijnt de zon niet, je kan ze wel tot op je bord brengen.. door een heerlijk zuiders gerecht klaar te maken bijvoorbeeld! Ik waan mij alvast op een zonnig terrasje in Spanje met een groot glas sangria en deze overheerlijke paellakroketjes!

Voor mijn paella gebruik ik als basis de Paella Aroz rijst van Bosto, dé originele paellarijst uit Valencia. Deze Spaanse rijst heeft een korte, dikke korrel en kleeft goed. Ideaal voor een heerlijke paella vol smaak, aangezien deze rijst veel bouillon opneemt. Met dit paellarecept kan je trouwens naar hartenlust variëren en naar eigen smaak ingrediënten toevoegen of weglaten. Zo kunnen kip, inktvisjes, mosseltjes of gamba’s een leuke toevoeging zijn maar uiteraard is deze vegetarische basisversie ook helemaal top!

Paellakroketjes

Nodig?

Voor de paella:

  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje look, geperst
  • 2 tomaten, in blokjes
  • 1 paprika, in blokjes
  • 300 gr diepvrieserwtjes
  • 200 gr paella Aroz rijst van Bosto
  • 600 ml kippenbouillon
  • 10-tal saffraandraadjes
  • Olijfolie

Voor de kroketjes:

  • 100 gr bloem
  • 2 eiwitten
  • 6 el panko

Hoe?

  • Stoof de ui, look en paprika aan in een scheutje olijfolie op het vuur
  • Voeg na enkele minuutjes de tomatenblokjes en de diepvrieserwtjes toe
  • Laat nog even sudderen
  • Doe nu de risottorijst en de saffraan erbij
  • Bevochtig het geheel met de kippenbouillon
  • Blijf roeren tot de rijst het vocht volledig heeft opgenomen en gaar is (duurt +- 15 minuten)
  • Laat afkoelen
  • Rol van de afgekoelde paella kleine balletjes
  • Rol ze door de bloem, het eiwit en ten slotte door de panko
  • Verwarm de friteuse tot 180 graden
  • Bak hierin de paellakroketjes goudbruin in 2 à 3 minuutjes
  • Serveer met een dipsaus naar keuze.

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Bosto.