Açai bowl

Toen ik vorig jaar op vakantie was in Mexico at ik verschillende keren een açai bowl als ontbijt en ik was meteen verkocht. Açai komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en is een ronde bes die boordevol vitaminen, proteïnen en mineralen zit. Omdat de bessen super snel bederven zijn ze hier bij ons voornamelijk verkrijgbaar in een bewerkte vorm zoals diepgevroren puree, poeder of sap. Super gezond en ook nog eens lekker om bijvoorbeeld te verwerken in een smoothiebowl of açai bowl in combinatie met bevroren banaan en rood fruit. Ik kocht onlangs enkele zakjes diepgevroren açai puree en ging er mee aan de slag. Heb je zelf ook zin gekregen in zo’n heerlijke bowl? Ik vertel je met plezier hoe je die kan maken!

Eerst en vooral: om een lekkere açai bowl te maken heb je naast heerlijke ingrediënten ook een goede blender nodig. Je wilt immers geen brokjes of bevroren stukjes meer in je smoothie maar wel een glad gemixte massa. Een blender met goed wat power is daarom aangewezen. Goede opties om aan te schaffen zijn onder andere deze KitchenAid blender zoals ik er zelf eentje heb, deze Magimix blender of een Nutribullet! Verder kan je je bowl ook helemaal pimpen door ‘m af te werken met je favoriete granola, pitten & zaden, kokosschaafsel en stukjes fruit. Resultaat? Dit prachtige ontbijtje!

Açai bowl

Nodig? (voor 2 porties)

  • 1 zakje bevroren açai puree (of 2 el açai poeder)
  • 1 rijpe banaan, diepgevroren
  • 150 gr rood fruit, diepgevroren (framboos, braambes, blauwe bes, …)
  • 300 ml melk
  • Toppings: granola, fruit, pitten & zaden, kokosschaafsel

Hoe?

  • Doe alle ingrediënten voor de açai bowl in blender
  • Mix glad
  • Giet in kommetjes
  • Werk af met je favoriete toppings (bv. Pindakaasgranola)
  • Klaar!

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met De Bijenkorf.

One Comment

  1. Pingback: 5 x op reis in je keuken - Reistebrij.be

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.