Champignonroomsoep met oregano en tijm

Een lekker romig soepje, dat smaakt altijd! Aangezien ik ontzettend gek ben op champignons verwerk ik ze niet enkel in mijn hoofdgerechten maar ook al eens graag in soep. Met de juiste kruiden erbij en een scheutje room krijg je een waanzinnig lekker resultaat waar ik helemaal van opkikker op een koude dag! Wil je zelf ook een keertje deze champignonroomsoep met oregano en tijm klaarmaken? Check dan hieronder het recept! 

Champignonroomsoep met oregano en tijm

Nodig?

  • 500 gram champignons*
  • 1 prei
  • 1 grote aardappel
  • 1 grote ui
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 200 ml Campina room
  • enekele takjes verse oregano
  • enkele takjes verse tijm
  • peper en zout
  • olijfolie

* Je kan deze soep maken met enkel Parijse champignons maar ze is ook heel lekker wanneer je een mix van verschillende boschampignons zoals eekhoorntjesbrood, shiitakes, cantharellen, bruine champignons, … gebruikt.

Hoe?

  • Snijd de ui, de aardappel en de prei fijn
  • Stoof ze aan in een klein scheutje olijfolie
  • Snij de champignons in schijfjes
  • Voeg ze de andere groenten samen met de oregano en de tijm
  • Laat het geheel zo’n 15 minuutjes stoven op een zacht vuurtje
  • Voeg de groentebouillon toe
  • Laat de soep 20 minuutjes zachtjes koken
  • Verwijder de takjes oregano en tijm
  • Voeg de room toe
  • Mix de soep glad
  • Breng ze extra op smaak met peper en zout
  • Klaar!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Campina.

Meer soeprecepten? Check ook:

One Comment

  1. Pingback: Kervelsoep met erwtjes en rijst - Koken op hakken

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.